top of page

OM THE ATTITUNES

The Attitunes, close harmony, midcentury, vintage, singing,

Foto: Alessandra Langum

The Attitunes er en "close harmony" vokaltrio bestående av Rebekka F. Fredsrud, Y. Christine Udjus & Jenny Ness. Trioen, som opprinnelig var en kvartett, ble stiftet høsten 2015 da medlemmene studerte sammen ved Bårdar Akademiet i Oslo, og det var der vennskapet og samarbeidet startet. Repertoaret består hovedsakelig av forrige århundrets swingende jazz og popmusikk, men hei - ingen regel uten unntak! 

The Attitunes opptrer med flerstemt sang, gjerne med band - både store og små, med backtrack eller a cappella. The Andrews Sisters, The McGuire Sisters og norske The Monn Keys er store inspirasjonskilder for The Attitunes, både musikalsk og visuelt, i tillegg til artister som Ella Fitzgerald, Billie Holiday og Alf Prøysen. 

Vokaltrioen tar oppdrag i offentlig og privat regi og kan books til alt fra bursdager, bryllup, begravelser, konferanser, temafester, hotell- og restaurantunderholdning - you name it! 
The Attitunes produserer også egne forestillinger og konserter og  samarbeider med flere storband i Østlandsområdet. De kan blant annet bookes med Birkelunden Big Band. 

MEDLEMMER

Christine_portrett_edited_edited.jpg

Y. Christine Udjus

Christine er født i 1990 og kommer fra Flekkerøya utenfor Kristiansand. Hun er utdannet fysioterapeut i tillegg til musikalartist. I The Attitunes er Christine koreograf, bookingansvarlig. Hun har en flott altstemme, og tar ansvar dersom en låt inneholder svært mørke toner. Det hender du hører Christine på lyse toner også, hun kan nemlig det meste! I tillegg til The Attitunes, jobber Christine som lærer og musikalartist, og har vært med i store teaterproduksjoner flere steder i landet. Christine er kjent for å alltid være positiv, hun er glad i friluft og setter stor pris på deilig kaffe. Hun er også godt over middels interessert i "alt som glitrer og er gøy"!

Foto: Willy Larsen

rebekkaportrett_edited_edited.jpg

Rebekka F. Fredsrud

Rebekka er født i 1993 og kommer fra Vestby. Hun er daglig leder og økonomiansvarlig i The Attitunes. Rebekka har også regi på større produksjoner som The Attitunes produserer. Rebekka kan defineres som en førestesopran, men passer svært godt som mezzosopran også. 

I tillegg til The Attitunes jobber Rebekka også utøvende med andre prosjekter, både som sanger, dubber og skuespiller. I tillegg er hun teater- og sanglærer for både barn og voksne. Når Rebekka ikke driver med musikk og teater jobber hun som aktivitør på et aktivitetssenter for eldre.

Vikarer

Synnøve Sætre Hveem

Ragnhild Kleppe

Tidligere medlemmer
Anniken Otttersen Lindbak
Hedda Rustad Carlsen

Tidligere vikarer

Sacha Peres Nielsen

Linn Elise Rognes

Jenny_portrett_edited_edited_edited_edit

Jenny Ness

Jenny er født i 1991 og kommer fra Holmestrand. Hun har ansvar for det retro uttrykket; kostyme, sminke og hår og er i tillegg musikalsk leder for gruppen. Jenny trives best som mezzosopran, men kan trå til på de høyeste toner dersom det er behov. Jenny er utdannet musikalartist, men også sykepleier. Når hun ikke synger med Attitunes jobber hun på et sykehus, og tar videreutdanning i helsesykepleie. I tillegg til å elske jazz og "close harmony" er Jenny svært fascinert av svunne tiders estetikk, spesielt stilen fra 30-60-tallet, men synes alle tiår har sin estetiske sjarme!

bottom of page